Kurum Adı : Gaziantep Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://gttl.meb.k12.tr
Adres : 386 Nolu Cadde, Şahintepe Mahallesi Karataş 2. Bölge Şahinbey GAZİANTEP

VİZYON
Yakın ve uzak çevrede tercih edilen, Toplumsal gelişime katkı sağlayan, Çağın gereksinimlerine uygun eğitim-öğretim veren, Köklü ve yenilikçi, Saygın ve öncü bir kurum olmayı hedefler.

MİSYON
GTTL eğitimde fırsat eşitliği sunarak akademik gelişimlerinin yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de kendini ifade edebilen, duyarlı, değişim ve gelişime açık, ulusal ve uluslararası bilince sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

BAŞARILAR
Türkiye genelinde, İl genelinde ve İlçe genelinde çeşitli spor dallarında ve halk oyunlarında yıllardır dereceler mevcuttur.

Öğretmen Sayısı : 39
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 841
Öğretim Şekli : Tekli
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:00-17:50
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 2
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 1 Müzik Sınıfı Sayısı : 1
Yabancı Dil : ingilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Okula ait lojman yoktur. Ancak ilde mevcut olan lojmanlara başvurularda bulunabilirsiniz.
Pansiyon Bilgisi : Okulumuzun 80 Öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMU GAZİANTEP - ŞAHİNBEYDE BULUNMAKTA OLUP MERKEZDEDİR.
Ulaşım : Minibüs, Otobüs, Tramvay gibi ulaşımlar ile okulumuza ulaşılabilir. Karataş 2. Bölgededir.İşbankasının bulunduğu sokaktan yaklaşık 600 metre ilerde sağda yer almaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okul Türü Alan Yabancı Dil 9.Sınıf Kontenjan 9.Sınıf Puan: 353,945 10.Sınıf Kontenjan 10.Sınıf Puan: 349,038 11.Sınıf Kontenjan 11.Sınıf Puan: 292,563 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ DALI İngilizce 357,315 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi HEMŞİRELİK ALANI İngilizce 358,930
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR